Каляндар падзей

RSS
Фильтр
Начало активности (дата):   Календарь ... Календарь
  

Традыцыя роспісу велікодных яек 31.03.2013 Традыцыя роспісу велікодных яек

Лакальная традыцыя роспісу велікодных яек у г.п. Сапоцкін Гродзенскага раёна Гродзенскай вобласці з’яўляецца адным са старажытнейшых народных відаў роспісу, якія ўвайшлі ў абрад святкавання Вялікадня, прымеркаванага да народных веснавых свят.

Дрыбінскія шапавалы 13.02.2013 Дрыбінскія шапавалы
Творчасць майстроў-шапавалаў Дрыбінскага раёна Магілёўскай вобласці адметна майстэрскім валоданнем унікальнай і рэдкай тэхналогіяй валяльнай здабычы
Абрад "Цягнуць Каляду на дуба" (в. Новіны Бярэзінскага р-на Мінскай вобл.) 21.01.2013 Абрад "Цягнуць Каляду на дуба" (в. Новіны Бярэзінскага р-на Мінскай вобл.)
Штогод 21 студзеня жыхары в. Новіны Бярэзінскага раёна Мінскай вобласці збіраюцца разам, каб “цягнуць Каляду на дуба”. Абрад з’яўляецца завяршальным у шэрагу калядных свят.
Традыцыйная тэхналогія выпечкі жытняга хлеба 16.01.2013 Традыцыйная тэхналогія выпечкі жытняга хлеба
16 студзеня 2013 г. ў Міністэрстве культуры РБ адбылося пасяджэнне Беларускай рэспубліканскай навукова-метадычнай рады па пытаннях гісторыка-культурнай спадчыны. Сярод іншага на разгляд Рады было вынесена пытанне пра наданне статусу гісторыка-культурнай каштоўнасці.
Традыцыя святкавання дзіцячага каляднага абраду "Куры" 16.01.2013 Традыцыя святкавання дзіцячага каляднага абраду "Куры"
16 студзеня 2013 г. ў Міністэрстве культуры РБ адбылося пасяджэнне Беларускай рэспубліканскай навукова-метадычнай рады па пытаннях гісторыка-культурнай спадчыны. Сярод іншага на разгляд Рады было вынесена пытанне пра наданне статусу гісторыка-культурнай каштоўнасці традыцыі святкавання дзіцячага каляднага абраду "Куры".
Тэхналогія прыгатавання традыцыйнай стравы "Масляны баран" 16.01.2013 Тэхналогія прыгатавання традыцыйнай стравы "Масляны баран"

16 студзеня 2013 г. ў Міністэрстве культуры РБ адбылося пасяджэнне Беларускай рэспубліканскай навукова-метадычнай рады па пытаннях гісторыка-культурнай спадчыны. Сярод іншага на разгляд Рады было вынесена пытанне пра наданне статусу гісторыка-культурнай каштоўнасці тэхналогіі прыгатавання традыцыйнай стравы "Масляны баран", якая распаўсюджана ў вёсцы Мацюкова Глыбоцкага раёна Віцебскай вобласці.