Каляндар падзей

RSS
Фильтр
Начало активности (дата):   Календарь ... Календарь

Пад цёплым крылом ягелонскай курчакі 21.09.2015 Пад цёплым крылом ягелонскай курчакі
У сярэдзіне жніўня ў прыгожым гасцінным Любліне праходзіў вядомы яшчэ з XV і XVI стагоддзяў Ягелонскі кірмаш.
Сёлетні Бразгун у Нарках 14.08.2015 Сёлетні Бразгун у Нарках
Бразгун — прыклад містычных сьвечных абрадаў, якія бытуюць у Падняпроўі. Ёсьць сьвяты вялікія, як Каляды, Вялікдзень ці Купальле. А ёсьць прысвяткі — мясцовыя сьвяты на адну ці некалькі вёсак. Уявіце, што жыхары вёскі яднаюцца вакол адной вялікай сьвячы, якая штогод у пэўны дзень пераходзіць з адной хаты ў іншую, і ўсё гэта пад складаныя рытуальныя дзеяньні.
Еўрапейскія прысмакі ў беларускіх Мёрах 09.07.2015 Еўрапейскія прысмакі ў беларускіх Мёрах
У Мёрах прайшоў кулінарны фестываль “Еўрапейскія прысмакі”. На ім былі паказаны вынікі праекту транспамежнага супрацоўніцтва “Паляпшэнне кулінарнага сервісу ў Латгальскім і Віцебскім рэгіёнах, абапіраючыся на канцэпцыю кулінарнай спадчыны”.
Cвята народнай творчасці “Траецкі карагод на Веткаўшчыне” 03.06.2015 Cвята народнай творчасці “Траецкі карагод на Веткаўшчыне”
На Веткаўскай зямлі ў дзень праваслаўнага свята Тройцы (31 мая 2015) адбылося ўжо шостае па ліку адкрытае раённае свята народнай творчасці “Траецкі карагод на Веткаўшчыне”.
"Ваджэнне і пахаванне стралы" на Гомельшчыне 26.05.2015 "Ваджэнне і пахаванне стралы" на Гомельшчыне
21 чэрвеня на Гомельшчыне прайшоў старажытны абрад “Ваджэнне і пахаванне стралы”. Рытуальныя абрадавыя дзеянні зладзілі жыхары Стаўбуна, Казацкіх Балсуноў, Пералёўкі Веткаўскага раёна і Валосавічаў Чачэрскага раёна.
Юр’е ў в. Пагост Жыткавіцкага раёна 13.05.2015 Юр’е ў в. Пагост Жыткавіцкага раёна
У Інвентары НКС 2 Юр’еўскія абрады: в. Ахонава Дзятлаўскага раёна Гарадзенскай вобласці і ў в. Пагост Жыткавіцкага раёна Гомельскай вобласці. Сёлета быў праведзены іх маніторынг.